02.08.2022

Biobased bouwmaterialen van de toekomst (podcastaflevering #2)

De impact van een ‘materialentransitie’ is enorm. Dat zegt beginmaker Jan Willem van de Groep in een nieuwe aflevering van de podcast Toekomstbestendig Bouwen. Zo wordt stro steeds vaker verwerkt in prefab elementen. Ook voor het platteland biedt dit enorm veel mogelijkheden. Boeren kunnen graan verbouwen en tegelijkertijd met de stro die dat oplevert voor de woningbouw een positieve klimaatimpact maken.

In de podcast ‘Toekomstbestendig Bouwen’ geeft Zegert van der Linde een verdieping op de 6 pijlers van duurzaam woningen bouwen: inspiratie voor iedereen die onze leefomgeving duurzaam en toekomstbestendig wil maken met duurzame woningbouw. In de afleveringen dagen gasten ons uit om maximaal gebruik te maken van alle mogelijkheden op het gebied van onder meer circulair, energieneutraal en klimaatadaptief bouwen.

‘Afvangen en opslaan van CO2 onderdeel maken van je verdienmodel’

Jan Willem van de Groep deelt in de tweede podcastaflevering zijn visie op duurzaam bouwen. Hij zet zich al jaren in voor duurzame woningbouw. Wat hem betreft zijn daarin biobased materialen onmisbaar. “Het verdienmodel is een heel aantrekkelijk perspectief voor boeren die afschalen met vee. En je kunt heel makkelijk je bedrijf ook CO2-neutraal krijgen. Het afvangen en opslaan van CO2 is dan onderdeel van je verdienmodel.”


Nieuwsgierig naar wat Jan Willem van de Groep nog meer te vertellen heeft?
Luister snel deze podcastaflevering!

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze