11.03.2022

MRA en regio Utrecht maken afspraken voor versnellen en verduurzamen woningbouw

De Metropoolregio Amsterdam (MRA), de provincie Utrecht en een vertegenwoordiging van gemeenten, bouwpartijen, woningcorporaties, waterschappen en projectontwikkelaars maken gezamenlijk één overkoepelend convenant om te komen tot versnelde, duurzame woningbouw. Met stevige ambities op het vlak van onder meer circulariteit, natuurinclusief bouwen, klimaatadaptatie en energieverbruik.

Het doel is te komen tot een gedeelde set van afspraken die praktische handvatten biedt. Een roep vanuit de markt die nu door overheden wordt omarmd.

Kijk dit filmpje voor een reactie van de deelnemers.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

.

Doet uw organisatie ook mee?

Op 23 juni 2022 (deze datum is verzet naar september, red.) willen we met zoveel mogelijk publieke en private partijen het convenant Duurzame Woningbouw ondertekenen. We starten daarmee een nieuwe en brede beweging en nodigen ontwikkelaars, aannemers, gemeenten en andere provincies uit om mee te doen. Een voorbeeld voor heel Nederland. Samen maken we het verschil. Doe mee en meld uw organisatie ook aan.

Contact

Heeft u vragen? Wilt u meer informatie? Neem contact op met Marrit van der Schaar via marrit.van.der.schaar@provincie-utrecht.nl.

Dit bericht is eerder verschenen op de website Versnelling Woningbouw van de provincie Utrecht en op de website van de Metropoolregio Amsterdam.

Foto: Schipper Bosch