16.06.2022

Nieuw ondertekenmoment voor de convenanten

Het tekenmoment van de convenanten Duurzame en Toekomstbestendige Woningbouw vindt plaats op 29 september. Haarlem en Veenendaal zijn de zesde en zevende gemeente die officieel hebben besloten om het convenant Duurzame Woningbouw of Toekomstbestendige Woningbouw te ondertekenen. Veel andere gemeenten volgen nog, maar de meesten hebben nog geen nieuw college of hebben de formatie pas net afgerond.

Het formatieproces duurt dit jaar overal langer dan verwacht en het is bekend dat bij de meeste gemeenten een positief advies klaarligt. De ondertekening, die oorspronkelijk op 23 juni zou plaatsvinden, wordt daarom uitgesteld tot na de zomer. Dat geeft meteen ruimte aan andere organisaties om nog aan te sluiten.

Tekent uw organisatie ook mee? Meld u snel aan via deze website

De zeven gemeenten die al hebben kunnen besloten om mee te tekenen. Bekijk het dashboard om het actuele overzicht te zien van wie er meetekent.