06.07.2022

Natuurinclusief bouwen aan de toekomst

Hoe kunnen we de waarde van groen in de leefomgeving in 2030 verdubbeld hebben? Onder aanwezigheid van Prinses Irene en Minister Van der Wal voor Natuur en Stikstof hebben meer dan 100 bestuurders, experts uit de groensector, grote bouwers en gebiedsontwikkelaars zoals Ballast Nedam Development, BAM Wonen en Heijmans op 6 juli 2022 hier over nagedacht. Deze bijzondere bijeenkomst, met als doel om natuurinclusief bouwen te versnellen, werd het Diner Pensant genoemd.

Waar in de landbouw uitdagingen liggen op de thema’s van stikstof en biodiversiteit, is er vanuit de bouw- en groensector een enorme beweging te zien naar een natuurinclusieve samenleving. Minister Van der Wal is zeer verheugd over alle ideeën en plannen die door de aanwezigen gedeeld werden. “Natuurinclusief bouwen brengt de natuur dichtbij onze dagelijkse omgeving en ons dagelijks leven. Het levert een belangrijke bijdrage aan de basiskwaliteit natuur en helpt ons bij het vinden van een balans waarbij economie en natuur allebei kunnen floreren”.

Ook voor de convenanten van toekomstbestendigbouwen.nl was aandacht. Projectleider Marrit van der Schaar van de provincie Utrecht mocht het initiatief toelichten voor alle aanwezigen.

Lees meer hierover op de website van Ballast Nedam Development

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze