16.07.2022

Op naar de leefomgeving van de toekomst (podcastaflevering #1)

Er zijn veel nieuwe woningen nodig. Die moeten natuurlijk gebouwd worden, het liefst snel én duurzaam. Met andere woorden: we staan voor een grote uitdaging. In de eerste aflevering van ‘Toekomstbestendig Bouwen’ praat presentator Zegert van der Linde met Marrit van de Schaar en Stan van de Berg. Vanuit respectievelijk de provincie Utrecht en de Metropoolregio Amsterdam zijn zij de projectleiders van het platform toekomstbestendigbouwen.nl. Samen bespreken ze de klimaatopgave. Want een miljoen toekomstbestendige huizen bouwen is een grote uitdaging, het zorgt ook voor veel nieuwe kansen.

In de podcast ‘Toekomstbestendig Bouwen’ geeft Zegert van der Linde een verdieping op de 6 pijlers van duurzaam woningen bouwen: inspiratie voor iedereen die onze leefomgeving duurzaam en toekomstbestendig wil maken met duurzame woningbouw. In de afleveringen dagen gasten ons uit om maximaal gebruik te maken van alle mogelijkheden op het gebied van onder meer circulair, energieneutraal en klimaatadaptief bouwen.

‘Partijen samenbrengen brengt energie met zich mee’

Marrit van de Schaar is enthousiast over toekomstbestendig bouwen: “Het is een enorme uitdaging, maar het samenbrengen van al die partijen en initiatieven brengt zoveel energie met zich mee! Het is spannend, maar vooral ook heel leuk om met toekomstbestendig bouwen bezig te zijn.”

Nieuwsgierig naar wat Marrit van de Schaar en Stan van de Berg nog meer vertellen?
Luister snel deze podcastaflevering!

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze