12.08.2022

Impact maken met natuurinclusief bouwen (podcastaflevering #3)

Er is hoop voor de toekomst. Dat stelt Ingrid Sloots van adviesbureau ‘Nest Natuurinclusief’. Ze ziet dat veel partijen aan de slag willen met natuurinclusief bouwen en dat is goed voor de leefomgeving van dieren én mensen. In een nieuwe aflevering van de podcast Toekomstbestendig Bouwen vertelt Ingrid Sloots over de grote kansen die natuurinclusief bouwen biedt. Met kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken voor de toekomst van mensen, dieren en planten. 

In de podcast ‘Toekomstbestendig Bouwen’ geeft Zegert van der Linde een verdieping op de 6 pijlers van duurzaam woningen bouwen: inspiratie voor iedereen die onze leefomgeving duurzaam en toekomstbestendig wil maken met duurzame woningbouw. In de afleveringen dagen gasten ons uit om maximaal gebruik te maken van alle mogelijkheden op het gebied van onder meer circulair, energieneutraal en klimaatadaptief bouwen.

‘Duidelijk opnemen in uitvraag’

De derde aflevering gaat over natuurinclusief bouwen. Ingrid Sloots deelt haar visie. Met kleine aanpassingen kun je volgens haar al natuurinclusief bouwen: het begint bij het kiezen van bepaalde planten en het toevoegen van nestverblijven aan gebouwen. Om succes te bereiken is er wel een voorwaarde: iedereen moet meedoen. “En het moet duidelijk uitgevraagd worden: wat wil de gemeente op deze projectlocatie laten gebeuren?”


Nieuwsgierig naar wat Ingrid Sloots nog meer heeft te vertellen?
Luister snel deze podcastaflevering!

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze