07.09.2022

Een echt groene leefomgeving: er komt meer bij kijken dan je denkt (podcastaflevering #4)

Voor veel mensen is Lodewijk Hoekstra de tuinman uit Eigen Huis en Tuin. Maar naast hovenier is hij ook een echte ambassadeur voor een groene en gezonde leefomgeving. In deze aflevering van Toekomstbestendig Bouwen vertelt hij aan presentator Zegert van der Linde waarom die groene leefomgeving zo belangrijk is. En dat je soms denkt groen bezig te zijn, terwijl je daarmee juist een negatieve impact hebt op het milieu. Lodewijk pleit voor meetbaarheid. Alleen met heldere kaders en doelen kunnen we onze leefomgeving groen, gezond en divers houden.

In de podcast ‘Toekomstbestendig Bouwen’ geeft Zegert van der Linde een verdieping op de 6 pijlers van duurzaam woningen bouwen: inspiratie voor iedereen die onze leefomgeving duurzaam en toekomstbestendig wil maken met duurzame woningbouw. In de afleveringen dagen gasten ons uit om maximaal gebruik te maken van alle mogelijkheden op het gebied van onder meer circulair, energieneutraal en klimaatadaptief bouwen.

Tuinen en groen moeten de wereld gezonder maken

De vierde aflevering gaat over een gezonde leefomgeving. Lodewijk Hoekstra deelt zijn inzichten. “Ik kwam erachter dat alles wat ik met groen deed, een negatieve impact had op de wereld. Met tuinen en groen moeten we de wereld juist beter maken.” Hij stelt dat voor een gezonde leefomgeving bodem en water ‘meer sturend moeten worden’. “Dan krijg je hele andere uitgangspunten in gebiedsontwikkeling. In Eva-Lanxmeer in Culemborg bijvoorbeeld zijn daardoor bijna geen verharde wegen.”


Nieuwsgierig naar wat Lodewijk Hoekstra nog meer heeft te vertellen?
Luister snel deze podcastaflevering!

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze