07.10.2022

‘Toekomstbestendig bouwen maakt iedereen winnaar’ (bonus-podcastaflevering)

Terwijl bestuurders hun handtekening plaatsten onder de convenanten Duurzame/Toekomstbestendige Woningbouw werd in de zaal ernaast een speciale podcastaflevering opgenomen. Deze bonusaflevering blikt terug- en vooruit. Geïnterviewd zijn Onno Dwars (CEO Ballast Nedam Development), Astrid Janssen (wethouder Amersfoort) en Jan de Reus (gedeputeerde Flevoland). Ze reageren op de speech van Rob Van Muilekom en op stellingen uit eerdere afleveringen. 

In de podcast ‘Toekomstbestendig Bouwen’ geeft Zegert van der Linde een verdieping op de 6 pijlers van duurzaam woningen bouwen: inspiratie voor iedereen die onze leefomgeving duurzaam en toekomstbestendig wil maken met duurzame woningbouw. In de afleveringen dagen gasten ons uit om maximaal gebruik te maken van alle mogelijkheden op het gebied van onder meer circulair, energieneutraal en klimaatadaptief bouwen.

‘We moeten laten zien dat koplopers het goede doen’

In deze speciale bonusaflevering noemt Jan de Reus zichzelf ‘vooral een aanjager’. “Wij zijn voortdurend in gesprek met gemeenten, met BZK over allerlei zaken op dit gebied (…) om partijen bij elkaar te laten komen.” Voor Onno Dwars een voorwaarde: “Op het moment dat het een vrijblijvend convenant zou zijn, hadden wij niet meegetekend. Wij zijn ontzettend blij dat BZK dit convenant ondersteunt en (…) tot nieuwe regelgeving wil komen.” Hij stelt dat iedereen die toekomstbestendig bouwt een winnaar is. Astrid Janssen vindt dat bedrijven daar nog niet altijd voor worden beloond. “We moeten laten zien dat die koplopers het goede doen en ons mee het goede op pad optrekken.”

Nieuwsgierig naar wat deze 3 ondertekenaars nog meer te vertellen hebben?
Luister snel deze podcastaflevering!

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze