19.10.2022

Cobouw stelt ‘convenantenshow’ vast; Onno Dwars vertelt waarom er nog veel meer convenanten aankomen

Overheden sluiten steeds vaker convenanten met ontwikkelaars en bouwers over duurzaam, natuurinclusief en biobased bouwen, constateert vakblad Cobouw. Hoe effectief zijn de convenanten, wilde Cobouw-journalist Thomas van Belzen weten. Hij schreef er een artikel over en ging daarna met Onno Dwars, directeur bij Ballast Nedam Development, in gesprek in zijn podcast Doorzagen. Onno Dwars vertelt dat de ‘convenantenshow’ die Van Belzen vaststelt nog maar net is losgebarsten, er komen er nog veel meer convenanten aan, belooft hij.

Eerder publiceerde Cobouw al andere artikelen naar aanleiding van de ondertekening van de convenanten van Toekomstbestendig Bouwen: Utrecht en regio Amsterdam beloven duurzamere bouw dan wet voorschrijft en Houden convenanten over duurzaam bouwen stand nu bouwkosten stijgen?

Luister hieronder via Spotify de podcastaflevering en lees op de website van Cobouw het gerelateerde artikel.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze