13.07.2023

Impact maken met biobased bouwmaterialen én kansen benutten

De impact van een ‘materialentransitie’ is enorm. Dat stelt ‘beginmaker’ Jan Willem van de Groep in een podcastaflevering van Toekomstbestendig Bouwen. Stro wordt bijvoorbeeld steeds vaker verwerkt in prefab elementen. Ook voor het platteland biedt dit enorm veel mogelijkheden. Agrariërs kunnen graan verbouwen en tegelijkertijd met de stro die dat oplevert voor de woningbouw een positieve klimaatimpact maken.

Jan Willem van de Groep heeft een duidelijke visie op duurzaam bouwen. Hij zet zich al jaren in voor duurzame woningbouw en is dus een logische gesprekspartner voor Toekomstbestendig Bouwen. Wat hem betreft zijn biobased materialen onmisbaar in het anders bouwen van woningen. Naast dat het voordelen biedt voor de CO2-footprint van de woningbouw kan de stroproductie een heel aantrekkelijk perspectief zijn voor boeren die minder vee mogen gaan houden. “Het afvangen en opslaan van CO2 kan onderdeel zijn van je verdienmodel.”

Nieuwsgierig naar wat Jan Willem van de Groep nog meer te vertellen heeft?
Luister snel deze podcastaflevering!

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze