07.08.2023

Hoe werkt het convenant? Leg de meetlat langs projecten.

Om te meten hoe het convenant werkt, welke indicatoren haalbaar zijn en welke onderdelen moeilijker zijn, gaan we de toepassing van het convenant evalueren. Deze projectevaluatie is opgezet samen met Het Nieuwe Normaal (HNN) en bestaat uit een vragenlijst en eventueel een aanvullend gesprek. 

Projectevaluaties met Het Nieuwe Normaal

Het opzetten van de projectevaluaties hebben we grotendeels gedaan samen met Het Nieuwe Normaal (onderdeel van Cirkelstad) die één ’taal’ ontwikkelt voor circulair bouwen. Om dit te bereiken bieden zij de mogelijkheid om projecten te evalueren aan de hand voornamelijk circulaire thema’s. Het convenant Toekomstbestendig Bouwen en HNN hebben dan ook de handen ineengeslagen om de evaluatie aan te laten sluiten bij het convenant.

Wil je een uitgebreide evaluatie doen via Het Nieuwe Normaal, en ben je benieuwd of jouw project geschikt is voor de evaluatie? Bekijk dan deze handige checklist. Meer toelichting over HNN en deze evaluatie is te vinden in een toelichting.

Projectevaluatie Toekomstbestendig Bouwen

De evaluaties bij Het Nieuwe Normaal kosten relatief veel tijd en inzet. We bieden daarom de mogelijkheid om een korte evaluatie te doen. Deze specifieke ‘convenant-projectevaluatie’ invullen, levert inzicht op in zaken die goed gaan en thema’s die nog extra aandacht nodig hebben. En daarnaast levert het een essentiële bijdrage voor het verbeteren van de indicatoren.

Enthousiast en wil je een projectevaluatie doen? Ga naar het online evaluatieformulier