25.08.2023

Natuurinclusief bouwen: goed voor de leefomgeving van dieren en mensen

Er is hoop voor de toekomst. Dat stelt Ingrid Sloots van adviesbureau ‘Nest Natuurinclusief’. Ze ziet dat veel partijen aan de slag willen met natuurinclusief bouwen en dat is goed voor de leefomgeving van dieren én mensen. In een podcastaflevering van Toekomstbestendig Bouwen vertelt Ingrid Sloots over de grote kansen die natuurinclusief bouwen biedt.  

Met kleine aanpassingen kun je volgens Ingrid Sloots al een groot verschil maken voor de toekomst van mensen, dieren en planten. Het begint bij het kiezen van bepaalde planten en het toevoegen van nestverblijven aan gebouwen. Om succes te bereiken is er wel een voorwaarde: iedereen moet meedoen. “En het moet duidelijk uitgevraagd worden: wat wil de gemeente op deze projectlocatie laten gebeuren?”


Nieuwsgierig naar wat Ingrid Sloots nog meer heeft te vertellen?
Luister snel deze podcastaflevering!

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze