29.08.2023

Klimaatbestendig bouwen: een fijne en veilige woonomgeving creëren

Woningen die nu opgeleverd worden, moeten in de toekomst bestand zijn tegen een heel ander klimaat. Daarom is klimaatadaptief bouwen ‘een verzekering voor de toekomst’, aldus Lot Locher, Director Climate bij One Architecture & Urbanism. In een aflevering van de podcast Toekomstbestendig Bouwen benadrukt zij waarom het zo belangrijk is om rekening te houden met het veranderende klimaat. Dat gebeurt nog niet genoeg: “Er wordt bijvoorbeeld iets extra’s gedaan tegen een beetje meer regen, maar de sluipmoordenaar hitte wordt vergeten.”

Lot Locher benadrukt: “Als we nu niet investeren in klimaatbestendig bouwen, dan heb je een grote kans op schade door extreem weer. Er is zelfs berekend dat een stad failliet kan gaan door een overstroming. Als we dus niet klimaatbestendig bouwen, maken we een gebied dat in de toekomst niet veilig is voor de bewoners.
Bovendien bouwen we niet alleen klimaatadaptief om die schade te voorkomen. Het wordt ook een groenere omgeving waarin het fijn is om te wonen. En het helpt ook met het aanpakken van de biodiversiteitscrisis.”


Nieuwsgierig naar wat Lot Locher nog meer heeft te vertellen?
Luister snel deze podcastaflevering!

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze