31.08.2023

Een echt groene leefomgeving bereik je alleen met heldere kaders

Voor veel mensen is Lodewijk Hoekstra de tuinman uit Eigen Huis en Tuin. Maar naast hovenier is hij ook een echte ambassadeur voor een groene en gezonde leefomgeving. In de podcast Toekomstbestendig Bouwen vertelt hij aan presentator Zegert van der Linde waarom die groene leefomgeving zo belangrijk is. En dat je soms denkt groen bezig te zijn, terwijl je daarmee juist een negatieve impact hebt op het milieu. Lodewijk pleit voor meetbaarheid. Alleen met heldere kaders en doelen kunnen we onze leefomgeving groen, gezond en divers houden.

“Ik kwam erachter dat alles wat ik met groen deed, een negatieve impact had op de wereld. Met tuinen en groen moeten we de wereld juist beter maken.” Lodewijk Hoekstra stelt dat voor een gezonde leefomgeving bodem en water ‘meer sturend moeten worden’. “Dan krijg je hele andere uitgangspunten in gebiedsontwikkeling. In Eva-Lanxmeer in Culemborg bijvoorbeeld zijn daardoor bijna geen verharde wegen.”


Nieuwsgierig naar wat Lodewijk Hoekstra nog meer heeft te vertellen?
Luister snel deze podcastaflevering!

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze