08.09.2023

Duurzame mobiliteit betekent investeren in alle vormen van vervoer

Duurzame mobiliteitsoplossingen moeten net zo eenvoudig te gebruiken zijn als de auto. Daarom pleit kwartiermaker Maarten van Biezen voor een totaalconcept, waarin deelvervoer, OV en fiets naadloos op elkaar aansluiten. In de podcast Toekomstbestendig Bouwen schetst hij een ambitieus plan voor de toekomst. “We moeten niet bezig zijn om één vervoersmodel te optimaliseren. Het gaat om het geheel en dat geheel moeten we groter maken.”

Dat we niet steeds maar weer meer auto’s kunnen toevoegen aan het wagenpark van Nederland heeft praktische redenen, legt Van Biezen uit: “We gaan de komende jaren 900.000 woningen bouwen. Stel dat elke woning één parkeerplaats mee mag nemen. Dan hebben we ongeveer de ruimte van de gemeentes Delft en Rijswijk aan extra parkeerruimte nodig.” Steden maken het al steeds minder aantrekkelijk om met de auto de stad in te gaan. Maar de voorwaarde van minder auto’s is dat het alternatief net zo goed moet zijn, stelt Maarten van Biezen. Dat betekent dat je zonder enige moeite moet kunnen overstappen van het ene op het andere vervoersmiddel.”

Nieuwsgierig naar wat Maarten van Biezen nog meer heeft te vertellen?
Luister snel deze podcastaflevering!

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Dit was voorlopig de laatste aflevering van deze podcast. Heb je nog behoefte aan nieuwe afleveringen, e-mail naar contact@toekomstbestendigbouwen.nl en laat weten waar jij meer over wilt horen. Wil je nu nog meer inspiratie voor een duurzame en toekomstbestendige leefomgeving, kijk dan verder op deze website.