23.10.2023

Kom ook naar het Toekomstbestendig Bouwen-event!

Op donderdagmiddag 23 november 2023 vindt het tweede Toekomstbestendig Bouwen-event plaats. Dit keer in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Met (1) een update over het convenant, (2) een toelichting op de ontwikkelingen en (3) heel veel leerzame workshops over de dagelijkse praktijk van onze toekomstbouwers is dit een middag die je niet wilt missen! Door u in te schrijven via het inschrijfformulier kunt u toegang krijgen tot dit event.

In september 2022 was het startevenement van Toekomstbestendig Bouwen met het ondertekenen van het convenant door de eerste 87 organisaties. Afgelopen jaar zijn er regelmatig online kennissessies geweest en zijn er fysieke sessies geweest om onder meer de indicatoren van het convenant aan te scherpen. Er zullen op 23 november nieuwe partners officieel tekenen én er zijn organisaties aanwezig die zich oriënteren om aan te sluiten.

Programma 23 november 2023

Het programma duurt van 13.00 uur tot 17.30 uur, met aansluitend een borrel. Wat staat er op het tweede Toekomstbestendig Bouwen-event op het programma?

 • Inloop (13.00 uur) en welkom door Rob van Muilekom (13.30 uur)
 • Keynote door Ruud Veltenaar
 • Een update over het convenant door Marrit van der Schaar
 • Verdiepingssessies voor Toekomstbestendig Bouwen
  • Ronde 1
   • Presentatie Cirkelstad Het Nieuwe Normaal in de Bouw en de City Deal Toekomstbestendig Bouwen
   • Natuurinclusief kaartspel ‘Beehappy’ van Dura Vermeer
   • Rondleiding bij circulaire broedplaats Hof van Cartesius
  • Ronde 2
 • Nieuwe partners sluiten aan, waaronder BAM Wonen, West-Friese gemeenten en Triodos Bank.
 • Afsluiting (17.00 uur)
 • Borrel (17.15 uur)

Let op: het programma is iets aangepast ten op zichte van wat eerder is gecommuniceerd. Er wordt op 23 november nog géén nieuw convenant gelanceerd. Dit zal later in 2024 zijn. Wel wordt u geïnformeerd over de stand van zaken.

Locatie en bereikbaarheid

De locatie van het event is de Werkspoorkathedraal, Tractieweg 43 in Utrecht. De Werkspoorkathedraal is te bereiken met de auto, de fiets en het OV. U kunt met de auto parkeren op de parkeerplaats van de Werkspoorkathedraal (betaald parkeren). Naast de hoofdentree is er ruimte om uw fiets te stallen. Ook is de locatie eenvoudig te bereiken met het OV. De Werkspoorkathedraal ligt op loopafstand van station Utrecht Zuilen. 

Lees meer over de bereikbaarheid op werkspoorkathedraal.nl

En nu…!

Voor vragen over het evenement kunt u een e-mail sturen naar event@toekomstbestendigbouwen.nl.