24.10.2023

BAM Wonen ondertekent convenant Toekomstbestendige Woningbouw

BAM Wonen heeft het convenant Toekomstbestendige Woningbouw ondertekend. Het convenant helpt overheden en marktpartijen uit de provincie Utrecht, Flevoland en Noord- en Zuid-Holland sneller overeen te komen wat de uitgangspunten zijn voor een toekomstbestendig bouwplan voor woningen. Er staan afspraken in over onder meer energieneutraal, circulair en klimaatadapatief bouwen. BAM Wonen ondertekent het convenant officieel op 23 november tijdens het Toekomstbestendig Bouwen-event.

Met de ondertekening van het convenant wil BAM Wonen het belang onderstrepen van uniformiteit in meetmethoden en uitvragen met een duidelijke visie en ambitie richting 2030. Dat legt het bedrijf uit in hun motivatie: “Door meer naar één landelijke maatlat te gaan, creëren we ruimte voor innovatie (ook op langere termijn) en halen we meer uit onze industriële kracht. Daarbij is ook ruimte voor hoge ambities, door de minimale prestaties op de indicatoren projectmatig te verhogen.”

Met het ondertekenen van het convenant sluit BAM Wonen zich aan bij het platform Toekomstbestendig Bouwen. De organisaties gaan met elkaar verder om de gemaakte afspraak te vertalen naar de praktijk en delen kennis met elkaar om te leren hoe er nog duurzamer gebouwd kan worden. Belangrijk is daarin dat integraal gewerkt wordt aan zes thema’s. Naast energieneutraal, circulair en klimaatadapatief bouwen gaat dit om natuurinclusiviteit en biodiversiteit, duurzame mobiliteit en gezonde leefomgeving. Met de ondertekening geeft BAM Wonen invulling aan BAM’s strategie ‘Building a sustainable tomorrow’.

Wilt u net als BAM Wonen bij het Toekomstbestendig Bouwen-event aanwezig zijn op 23 november in de Werkspoorkathedraal in Utrecht? Dat kan. Voor-aanmelden voor het evenement kan door een e-mail te sturen naar event@toekomstbestendigbouwen.nl.