14.05.2024

5 juni | Tweede inspiratiebijeenkomst over het implementeren van het convenant


In Langs de Lat, een serie van meerdere bijeenkomsten, presenteren we concrete voorbeeldprojecten om je te inspireren hoe je het convenant kan implementeren in beleid en projecten. De tweede bijeenkomst staat in het teken van circulaire woningbouw.

Tweede bijeenkomst | Inspiratie van TheNewMakers

TheNewMakers is elf jaar geleden opgericht met als doel “de bouw te disrupten”. Hoe zij dit doen? Door het maken van circulaire woningen voor gemeentes, woningcorporaties en investeerders. Gemeentes kunnen die enkele jaren leasen, bijvoorbeeld voor de opvang van vluchtelingen en vergunninghouders, zonder te hoeven investeren. De woningen met een levensduur van 50 jaar worden daarna weer ingezet bij andere projecten.

Op woensdagmiddag 5 juni krijgen we de kans een kijkje te nemen achter de schermen. We kunnen zien hoe TheNewMakers digitaal produceren met CNC-machines, bio-based materialen en losmaakbare verbindingen. Na een rondleiding en presentatie is er alle ruimte voor een discussie en het stellen van vragen.

Bent u er ook bij?

Datum: woensdag 5 juni 2024 
Tijdstip: 14:00 – 17:00 uur
Locatie: TheNewMakers, Benedenrijweg 186, Ridderkerk