Aantal ondertekenaars Toekomstbestendig Bouwen groeit door
Het aantal organisaties dat zich aansluit bij het platform Toekomstbestendig Bouwen blijft groeien. Het convenant werd tijdens het congres Toekomstbestendig Bouwen door meer dan 15 nieuwe organisaties officieel ondertekend. Publieke én private partijen nemen met de ondertekening de verantwoordelijkheid om afspraken te maken over toekomstbestendige bouw.
Inmiddels zijn er meer dan 145 organisaties die zich committeren aan de ambities van toekomstbestendig bouwen. Het platform Toekomstbestendig Bouwen, een samenwerking van 4 provincies, startte ruim twee jaar geleden. Toen met de eerste 87 organisaties. Er zijn overheden, ontwikkelaars, bouwers, bedrijven uit de financiële sector, belangengroepen en woningcorporaties aangesloten.
Nieuwe partners sluiten aan
Tijdens het congres ondertekenden Heutink Groep, AG NOVA Architecten, Merosch, Cirkelstad, gemeente Hilversum, Buro Loo, geWOONhout, Gezonde Woning Keur, Ecoboard International, Penning Architectuur en Stedenbouw en LEVS architecten het convenant Toekomstbestendig Bouwen zoals gepland. Ook meldden zich ter plekke nog een aantal nieuwe partijen om het convenant te ondertekenen. De 16 nieuwe organisaties zijn daarmee onderdeel van de groeiende beweging die hard werkt aan een fijne leefomgeving voor al die mensen die een nieuw thuis zoeken.
Samenwerken nodig om sneller te bouwen
Zowel overheden als marktpartijen sloten zich aan. Die samenwerking is nodig om eenduidige afspraken te maken en sneller te kunnen bouwen, ziet ook directeur Helmich Heutink: “Heutink Groep werkt aan innovatieve projecten, variërend van houtbouw tot circulariteit. Wij willen graag van elkaar leren en samen bijdragen aan het versnellen en toekomstbestendig maken van de woningbouw.”
Verbeteren op een marktgedragen manier
Ook AG NOVA Architecten draagt graag bij aan toekomstbestendige bouw en sluit zich aan vanuit de ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid tot verduurzaming van de gebouwde omgeving’, geeft architect-directeur Jeroen Osendarp aan. Wethouder Jacqueline Kalk ondertekende namens de gemeente Hilversum het convenant, omdat de gemeente Hilversum graag op een marktgedragen manier de toekomstbestendigheid van nieuwbouw wil verbeteren. “Op dezelfde manier de vraag aan de markt stellen scheelt tijd en geld; en ambities kunnen in alle fasen van een ontwikkeling worden meegenomen in het ontwerpproces.”
Met de 16 nieuwe organisaties zijn er meer dan 145 organisaties aangesloten bij Toekomstbestendig Bouwen. Het convenant ondertekenen en aansluiten bij het platform kan nog steeds via toekomstbestendigbouwen.nl/mee-doen.