16.10.2024

Nieuwe versie Convenant Toekomstbestendig Bouwen

Convenant Toekomstbestendig Bouwen 2.0

Na een tijd is hij er dan eindelijk: versie 2.0 van het Convenant Toekomstbestendig Bouwen. De werkgroep van Toekomstbestendig Bouwen heeft ruim de tijd genomen om alle input, wensen en suggesties te verwerken in deze versie en zijn dus niet over een nacht ijs gegaan.

Dankzij waardevolle feedback hebben we het convenant kunnen doorontwikkelen. Versie 2.0 is beter afgestemd op de Leidraad van Het Nieuwe Normaal en de Maatlat Groene Klimaatadaptieve Gebouwde Omgeving. Op 4 oktober stelde de Bestuurlijke Kerngroep versie 2.0 vast.

De nieuwe versie van het convenant brengt ons allemaal een stap dichter bij een nationale standaard voor toekomstbestendig bouwen. In het document van de 2.0-versie staat meer achtergrondinformatie, er zijn concrete voorbeelden opgenomen en er is een verbeterd toetsingskader. Niet alle feedback kon helaas verwerkt worden. Er is een goede afweging gemaakt. De input wordt meegenomen naar de ontwikkeling van toekomstige versies. Ook daar kunnen partners en betrokkenen vanaf vandaag input voor geven.

De officiële lancering van versie 2.0 vindt plaats op 24 oktober 2024 tijdens het Congres Toekomstbestendig Bouwen.

Kun je niet wachten tot 24 oktober? Download dan nu de 2.0 versie!