Online bijwonen kennissessie Zuid-Holland

Toekomstbestendig Bouwen duur? Zo kun je de toekomst financieren!

We werken nauw samen met de coalitie Toekomstbestendig Bouwen in Zuid-Holland. De provincie Zuid-Holland is een van de mede ondertekenaars van het convenant. De provincie organiseert voor hun lokale partners kennissessies, dit is onderdeel van het traject met hun lokale partners. De betrokkenen van het platform Toekomstbestendig Bouwen zijn welkom om de kennissessies die zij organiseren online bij te wonen.

Op de kennissessie van dinsdag 26 september (van 9:30 uur tot 12:00 uur) gaat het over hoe financiering van toekomstbestendige woningbouw wél mogelijk gemaakt kan worden. Hét cruciale thema om meer en vaker toekomstbestendig te gaan bouwen. Onderzoekster, kunstenaar en cartograaf Carlijn Kingma geeft inhoud aan de bijeenkomst over hoe ‘Financiering van de toekomst’ eruit kan zien. Tijdens de dialoog moeten de deelnemers ‘losbreken van huidige gedachtepatronen’, zoals dat verduurzamen te duur is. Op haar website deelt Kingma haar visie op het thema.

De dialoog wordt gehouden met mensen uit de coalitie van de provincie Zuid-Holland. Het gesprek wordt gevoerd aan de hand van het Waterwerk van ons Geld, de kaart die Carlijn tekende van ons huidige financiële systeem (zie afbeelding). Marcel Heskes en Pauline van Dijk modereren dit gesprek.

Deze kennissessie online bijwonen? Je laat je inspireren door de tekening en kennis van Carlijn en luistert mee met de dialoog die in het midden van de zaal plaatsvindt.

Inschrijven is niet nodig. Inloggen kan op 26 september voor 9:30 uur via deze Teams-link